Nieuws

SMOKE SABRE – EEN NIEUW CONCEPT VOOR HET TESTEN VAN ROOKMELDERS

Hierbij introduceren wij Smoke Sabre: een nieuw concept voor het testen van rookmelders, met verscheidene unieke functies. Momenteel verkrijgbaar.

In een handomdraai wordt de ‘sabre’ verlengd voor een snelle en efficiënte test, terwijl de kans op beschadiging van de detector door restmateriaal wordt geëlimineerd.

Smoke Sabre met UL-keurmerk, is de oplossing voor de problemen waarmee aerosol rookmelders tot dusver hebben gekampt. Gewone aerosol rookmeldertesters onder druk hebben het nadeel dat als ze op onjuiste wijze worden gebruikt, er schadelijk restmateriaal op de behuizing en/of in de detectorkamer achterblijft. Dankzij het ontwerp van Smoke Sabre, kan dit product niet te dicht in de buurt van de detector worden gebruikt. Hierdoor vormt restmateriaal geen probleem en krijgt het richten van het testgas op de detector alle aandacht.

Behalve de bovengenoemde voordelen, kunnen met één Smoke Sabre-bus meer tests worden uitgevoerd, gebeurt de detectoractivering en -zuivering sneller en zijn de testkosten lager. Daarbij is Smoke Sabre door grote detectorproducenten goedgekeurd.

De verlengbare ‘sabre’ is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Hierdoor is de Smoke Sabre de enige testaerosol voor rookmelders die niet alleen recycleerbaar, maar ook milieuvriendelijk is.