Smoke Sabre is een enorme stap vooruit in het ontwerp van rookmeldertesters. Alle andere aerosol rookalarmtesters hebben als nadeel dat bij verkeerd gebruik er een hoop residu achterblijft op de melder en ook in de detectiekamer van de melder. Deze vervuiling kan de kleur van de plastic melder aantasten, stof aantrekken, de gevoeligheid beïnvloeden en in sommige gevallen leid het tot aantasting, het scheuren of zelfs tot het niet functioneren van de melder. Vervuiling ontstaat wanneer testgas te dicht bij de melder wordt ingespoten ondanks dat in de instructies staat om dat niet te doen.

Smoke Sabre zorgt ervoor dat de spuitbus niet te dicht bij de melder gebruikt kan worden en dat er geen schadelijk residu achterblijft als het gas goed gericht gespoten wordt naar de melder.

Als de huls van de Smoke Sabre gesloten is dan is het ook niet mogelijk om bij de spuitbus knop te komen. De aerosol kan alleen geactiveerd worden als de huls volledig uitgetrokken is. Bij gebruik, komt lucht door de gaten van de huls en dit, gecombineerd door het venturi effect, helpt de snelheid en het verdampingsproces van de verspreide rookdeeltjes. Het resultaat is een effectievere test, welke een betere melder activering geeft bij minder gas per test. Hiermee wordt geld bespaard en in de melder blijft ook minder vervuiling achter.

Bij andere producten wordt soms geadviseerd om met allerlei accessoires te voorkomen dat het testgas te dichtbij in de melder gespoten wordt.  Met de Smoke Sabre is dat niet nodig. De huls (Sabre) is een deel van het product en kan niet zonder gebruikt worden!

Smoke Sabre is een universeel testproduct, welke de binnen de gevoeligheidswaarden ligt van alle rookmelders (zie deeltjes grootte vergelijkingsgrafiek).

De huls (Sabre) is gemaakt van 100% bio-afbreekbaar plastic, wat de Smoke Sabre maakt tot de rookmelder aerosol tester welke zowel recycleerbaar als eco-vriendelijk is.

Smoke Sabre is UL listed, voldoet aan algemene test standaarden, en is goedgekeurd door de rookmelderfabrikanten.